Ecologisch hoveniersbedrijf Michiel Coesel

Wildeplantenexcursie

Winkelen in de natuur


Door te plukken breng je smaken in je keuken die niet te koop zijn. Verser kan niet en het is nog gratis ook. Jonnie Boer van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle schotelt zijn gasten op die manier unieke gerechten voor. Wilde planten hebben een krachtige smaak. Door het jaar heen verandert het aanbod van wat er in de natuur aan eetbaars te vinden, van de jonge malse blaadjes in het voorjaar tot de paddenstoelen en wortels van sommige planten in de winter. In bijna elke groenstrook in Nederland is wel wat eetbaars te vinden en vormt het een leuke bijkomstigheid van een (natuur-)wandeling.

Op verzoek organiseer ik een excursie gericht op eetbare planten en paddenstoelen in park en natuur. Tijdens de excursie wordt een kopje kruidenthee gedronken van eigen pluk en een lekkere wilde planten salade gegeten. De excursie kan desgewenst bij u in de buurt worden georganiseerd.