Ecologisch hoveniersbedrijf Michiel Coesel

Reakties van klanten

Ik krijg vaak complimenten over de wijze waarop ik snoei en de tuin verzorg. Hieronder enkele illustratieve reacties die ik per mail ontving.

"Hallo Michiel,
(..) Bijzonder is dat we tegenwoordig allerlei complimentjes krijgen over de tuin. Je tips hebben dus geholpen. (..)"
Groeten, Esther

"Jaren lang heb ik weinig aan mijn natuurtuin gedaan en alles maar laten groeien. Op een gegeven moment was e. e. a. zo verwilderd, dat ik nog maar weinig lol aan de tuin beleefde.
Door ziekte mocht ik Michiel, de hovenier van mijn buurvrouw, vragen om wat orde in de chaos aan te brengen. Dat was een gouden greep.
Mede door het aanleggen van een kronkelend pad kreeg de tuin opeens weer leuke vormen. De grote Rododendron hoefde niet gesnoeid, maar werd omhoog gebracht door een boomstam met vork: een hele mooie oplossing. Veel struiken werden bij-gesnoeid, opgebonden of verder geleid.
Na 2 middagen had de tuin een metamorfose ondergaan, die voor mij de lol in het tuinieren weer deed herleven. Later heeft Michiel van oude bakstenen en tegels van de buurvrouw en mijzelf een "levendig" muurtje achterin de tuin gebouwd, alsmede een klein zitje. Het muurtje krijgt al leuke begroeiing, die ik van een vriendin kreeg.
Met zijn grote ervaring, deskundigheid en ideeënrijkdom kan Michiel in weinig werkuren "wonderen" verrichten.
Ik gun iedereen zo'n hovenier !"
Hugo van der Molen

Hoi Michiel,
vind de dingen die je in de tuin gedaan hebt erg mooi. Het is ook erg leuk om de tuin in te lopen en overal nieuwe dingen tegen te komen. Een soort zoekplaatje, waarbij ik je denken over de uitdagingen die je in onze tuin tegenkomt en de oplossingen die je daar voor vindt haast stap voor stap kan volgen;)
Groet Carolien T.

“Gisteren bij donker na een lange reis thuisgekomen, vanmorgen natuurlijk zoals altijd na een vakantie, meteen de tuin in.
Het ziet er prachtig uit!!! Ik was helemaal verrukt, wat heb je dat mooi gedaan. Jij ziet allerlei dingen die mezelf niet meer opvallen en ik heb genoeg nog over om bij te houden! Ook leuk de kievietseitjes. Ik ben je erg dankbaar, heel ontspannen zo voor mij...
(…)
Alvast veel groeten en nogmaals, heel veel dank, Jenny”

Michiel,
Zonet Grietje jouw Oosters Ontwerp laten beleven. al meteen om de hoek hoorde ik Oh, Oh wat mooi. En de idee om nog een lijn eronder te doen viel, net als bij mij, meteen in goede aarde. Fijn hé?
Groet van hier, Truus"

Dag Michiel,
Nog even een mailtje om je te bedanken voor je geweldige hulp: het snoeien van ingewikkelde pruimenbomen en - voor mij- onbereikbare coniferentoppen; het kunst- en -vliegwerk om de Victoria rondom meer in evenwicht te krijgen en het vrijwel onzichtbaar opbinden van struiken, die mij in de weg waren gaan staan.
Ik had nooit gedacht, dat dat allemaal in 4 uur zou kunnen gebeuren. Bovendien houd ik erg van jouw manier van werken: eerst kijken, dan doen en tussentijds wèer tijd nemen om te kijken.
Nogmaals, heel hartelijk bedankt, vr gr Mies

"Hoi Michiel, Ik ben altijd heel blij als je geweest bent, en het stimuleert me altijd om zelf dingen te doen (…)"
hartelijke groet, Jenny

Dag Michiel,
Mijn tuin is weer enorm opgeknapt sinds jij geweest bent en alles groeit heel snel met dit weer. Heerlijk.
Hartelijke groet, Engelien

Hallo Michiel
(….) Ik ben heel blij met jou werkzaamheden toen die dag in februari. Vol spanning kijk ik nu naar dat gekke oude boompje.. ben heel benieuwd wat hij gaat doen, het lijkt goed. In ieder geval is de vorm stukken mooier.
Uberhaupt bevalt de openheid achterin me heel goed! Nou, ik hoop dat jij volop geniet van het voorjaar en het vele werk.
Groet Carolien van Diepen

Beste Michiel.
Alle planten in onze Tuin roepen als maar: "Wanneer komt Michiel?" Een paar daarentegen kijken niet uit naar je komst, dat zijn de windes en de hanenpoten. De tuin ziet er nog best mooi uit, maar is wel een beetje verwaarloosd, er moet nodig iets aan gedaan worden. We hopen dat je spoedig contact met ons opneemt.
Tot horens Wyneke.

Beste Michiel,
(….) De tuin ziet er nu heel mooi uit en opzij van het huis ziet er nu veel rustiger uit. Heel fijn Nogmaals dank.
Vriendelijke groeten, Mariet van V.

Hoi Michiel,
Wat mooi! Het was erg leuk thuis te komen en al die kruiden in de kruidenbak te zien. En die aardbeien. Dat wordt genieten van de zomer. Bedankt! Ik zag dat je de lavendel ook gesnoeid hebt. Prima. Weet je, de tuin is echt veel mooier geworden en prettiger om in te zijn na jullie werk.
Nogmaals bedankt! Wanneer de tuin ons weer te veel wordt, zal ik je bellen.
Hartelijke groet, Metta H.

Hoi Michiel,
Dank je wel voor de mooie tuin! Het was heerlijk terugkomen in zo’n nette en opgeruimde tuin. Een heel goed idee die takkenschutting. Daar kan nog heel wat snoeihout op. En dat scheelt weer veel voor de composthoop. Heel erg bedankt! En ook voor de tijdschriften.
Hartelijke groet, Marc C. EELDE

Michiel,
Complimenten voor het werk tot nu toe, was aangenaam verrast hoe je het bos nog beter tot zijn recht hebt laten komen. laat je weten wat je verdere plannen zijn?
Vriendelijke groet, Arie M.

“Dank ik vind het prachtig en geniet en de vogels ook! lieve groet, ik ben heel blij met het werk wat we gisteren hebben gedaan!"
Marlie

"Beste Michiel en Eelco,
Ik heb net, in het donker, na de wandeling met de honden in de velden,
jullie werk bekeken in de tuin, met een zaklamp. In 1 woord:
FANTASTISCH! Wat hebben jullie een berg werk verzet en wat hebben
jullie het snoei-afval prachtig opgeruimd. Wij zijn heel erg blij en
ik denk de egeltjes ook. Ook de houtblokken etc hebben jullie precies
op de goede plek gelegd, bij het hakblok. En ik zag dat jullie ook al
aan het wit-zand zijn toegekomen, Ligt er ook heel mooi bij. Jullie
zullen wel spierpijn hebben morgen...

Ik hoor woensdagavond wel hoe ver jullie zijn gekomen met de rest vd
lijst. Eventueel kan ik nog nadenken over nieuwe klusjes indien nodig."
Hartelijke groet, Joris

"Hallo Michiel, 
De tuin ziet er weer prachtig uit!
Dank weer voor het werk wat je daarvoor hebt gedaan. "
Hartelijke groet, Greet

"Als je bent geweest, ademt de tuin. Fijn dat je met beleid snoeit!"
Heleen“

Hoi Michiel,
Hartelijk dank voor je spontane rondleiding vorige week. Heel bijzondere en inspirerende plek heb je van je directe woonomgeving gemaakt! We wensen je daar en op andere plekken waar je bezig bent de wereld groener en socialer te maken, heel veel plezier en succes!
Hartelijke groeten, Marianne en Willy (www.stichtingoase.nl)

IVN Natuurgidsencursisten nav Cursus van dagdeel op de Goemantuin:
Door de tastbare objecten en bouwsels is het boeiend om met ecologie bezig te zijn. geweldig inspirerend zijn alle zelf verzonnen constructies. M. is bijzonder creatief. 
Uitleg ter plaatse bij concrete objecten en bouwsels spreekt mij aan;  op deze manier kan je makkelijker over biodiversiteit en ecologische aanpak in gesprek gaan.
ik zou dit graag uitproberen.
Bevlogen over zijn eco-tuin en kennis van eco-tuinieren. Laat in de rondleiding direct zien waarover hij praat en wat hij bedoelt, dat werkt heel inspirerend. Ook fijn dat hij aangeeft dat het soms ook uitproberen is met ecologisch tuinieren en niet altijd gaat zoals je verwacht of hoopt.
Goed vond ik zijn kennis van zaken, zijn gedrevenheid en natuurlijk de zeer aangename tuin. Prachtig! Alles zeer de moeite waard. De enorme hoeveelheid kennis die Michiel heeft, het kunnen leggen van verbanden zowel op micro als op macro niveau, de verbondenheid met elk plekje in de tuin. Ik vond de opdrachten erg leuk. Ik vond het goed, dat alles wat in de groepjes besproken werd op een vel papier kwam te staan.